[mythtv-users] HD-PVR driver issue. Please help!

Andy Colson andy at squeakycode.net
Mon Dec 13 16:33:57 UTC 2010

> ------Original Message------
> From: Andy Colson
> To: Discussion about MythTV
> Cc: Kris
> Subject: Re: [mythtv-users] HD-PVR driver issue. Please help!
> Sent: Dec 13, 2010 8:04 AM
> On 12/12/2010 4:58 PM, Kris wrote:
>> Dear list,
>> I have been trying to a week to get Mythbuntu 10.10 to register my
>> HD-PVR. I have figured out the issue is due to the driver not including
>> my unit's USB ID. However after modifying the file and running
>> make/install it still does not include the alias in modinfo.
>> Here is what I have tried:
>> modify/make/install driver from v4l-dvb from linuxtv.org
>> <http://linuxtv.org>
>> modify/make/install driver from saa7164-stable from kernellabs
>> Forgive me if I am missing something in the Linux driver process, but I
>> am still fairly new to the Linux world. All I get in dmesg is "new full
>> speed USB device using uhci_hcd and address 2"
>> Please help I have read many guides and they all have you do roughly the
>> same thing, but I cannot get the device to work. (I have installed the
>> firmware on a win box, and did a record test with it)
>> -Kris L
> Lets start with a simple test, make sure the device is unplugged.  First
> compile the module and make sure its loaded (use "modprobe saa7??" or
> whatever its called).
> Then plug in the device.  You might want to wait a second or two.
> then use "dmesg|tail" to see if the kernel recognized it.
> -Andy

On 12/13/2010 10:27 AM, sherslick at gmail.com wrote:
 > Dmesg shows a new device is plugged in, but that is all. It does not 
"connect" the driver and build /dev/videoX.
 > I am not sure, but after re compiling the driver it is not replacing 
the kernel driver. A modinfo hdpvr always shows the device list that is 
missing the USBID I need for my box.

What device are we talking about here?


More information about the mythtv-users mailing list