[mythtv-users] Need help with HD-PVR

P.J. Trudell pjtrudell at yahoo.com
Mon Dec 6 16:32:11 UTC 2010

Hello everyone,
I just got a new HD-PVR and I seem to be having some trouble.  I am running Ubuntu 10.04 and I updated to the new firmware as per http://www.mythtv.org/wiki/Hauppauge_HD-PVR.

Since my kernel is  "Linux myth-server 2.6.35-22-generic #34-Ubuntu SMP Sun Oct 10 09:24:00 UTC 2010 i686 GNU/Linux" I did not compile anything because the drivers should be included.

I did a modprobe and had no errors

My problem is I have no extra /dev/videoX

I have a Houppauge HVR2250 and a Hauppauge 500 so I have a dev/video0, 
video1, video 22, video23, video 32, video33, and dev/dvb/adapter0, 

but nothing new that I can telll after adding the HDPVR.

Mythtv-setup does not probe anything for HD-PVR card.

If it matters I have it hooked up to a Directv H23-600 that was connected to my other tv directly with an hdmi cable.
Directv.pl seems to be working (from the command line) using the H20 device.

Below is some info that I hope will help.  

dmesg |grep hdpvr returns 
[  506.260626] usbcore: registered new interface driver hdpvr

modinfo hdpvr returns
filename:       /lib/modules/2.6.35-22-generic/kernel/drivers/media/video/hdpvr/hdpvr.ko
description:    Hauppauge HD PVR driver
author:         Janne Grunau
license:        GPL
srcversion:     F9BCAADA7960A2E15A08EBA
alias:          usb:v2040p4982d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*
alias:          usb:v2040p4902d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*
alias:          usb:v2040p4901d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*
alias:          usb:v2040p4900d*dc*dsc*dp*ic*isc*ip*
depends:        videodev,v4l2-common
vermagic:       2.6.35-22-generic SMP mod_unload modversions 686 
parm:           video_nr:video device number (-1=Auto) (array of int)
parm:           hdpvr_debug:enable debugging output (int)
parm:           default_video_input:default video input: 0=Component / 1=S-Video / 2=Composite (uint)
parm:           default_audio_input:default audio input: 0=RCA back / 1=RCA front / 2=S/PDIF (uint)
parm:           boost_audio:boost the audio signal (bool)

lsusb |grep Hauppauge returns
Bus 001 Device 004: ID 2040:4903 Hauppauge 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20101206/7f5f2f72/attachment-0001.htm>

More information about the mythtv-users mailing list