[mythtv-users] Trouble with two HD-PVRs on one system

David Engel david at istwok.net
Sat Oct 31 16:34:34 UTC 2009

Are there any known problems with using two HD-PVRs on a single
backend?  I thought others had reported that this worked for them.
After many delays, I finally tried to use my two HD-PVRs together on
my production backend yesterday.  Things looked good for a short while
and then quickly went to pot.

If anything wasn't going to work right, I expected it to be IR
blasting.  That worked fine.  Each HD-PVR was able to change channels
on its corresponding cable box without error.

It was recording that was problematic.  The HD-PVRs frequently failed
to set inputs when commanded by MythTV.  When the input commands did
work, the HD-PVRs would stop recording after a split second causing
MythTV to continuously stop and restart recordings.  This behaviour
was consistent across multiple reboots and power cycles.

I finally gave up and hooked one of the HD-PVRs back up to my
development/part-time slave system.  Both HD-PVRs are once again
behaving normally connected to different systems.

I'm using the kernel and drivers built by myself with Jarod
Wilson's HD-PVR IR and LIRC patches from the Fedora
kernel.  I recall some talk about the IR changes causing recording
problems for some people.  I haven't seen that using my HD-PVRs
separately.  Could those problems be showing up when they are used

David Engel
david at istwok.net

More information about the mythtv-users mailing list