[mythtv-users] how do I diagnose playback problems

Stuart Larson halcyon at obfus.com
Mon Nov 23 01:05:08 UTC 2009

> I've got a intermittent playback issue which I see occasion Pauses
> and/or slightly out of sync audio. I've had this problem on MythTV 0.21
> and 0.22
> I've changed my Video card from a Nvidia 8400 with 256Mb to a 512Mb ram.
> Quality is good with VDPAU but  I get Prebuffering Pauses.. So I'm
> slowly going down the WAF scale...
> is there a check list I can at least isolate where the problem is..,
> note I may even not be MythTV as I'm using the same box as a Firewall /
> router.
> Can I assume if my audio is working that is ok?
> I can turn on mythfrontend -v playback logging  but what if its some
> other performance issue with Linux how do I capture that?
> Any help would be appreciated as I'm spinning my wheels going no-where
> at the moment
> thanks
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

It may be helpful to watch top while playback is going on, to see if
there's any processes that jump out taking a lot of CPU.  Otherwise, make
sure there's no IO issues (watch it with something like iostat) - are both
the MySQL DB and your storage directory on the same drive?  If the issue
isn't showing up directly in the -v playback logging, then some of these
other starting points may help...

More information about the mythtv-users mailing list