[mythtv-users] Odd audio problem. Can only get audio via spdif

Fa fayoeu at gmail.com
Sun Nov 22 08:16:48 UTC 2009

I am running into a similar issue. I have sound in fedora 12 in all other
apps except mythfrontend when using the analog out jack.  I have tried to
change the audio to ALSA:default and ALSA:analog, but no sound comes out.
My speakers are connected to the analog out jack.

2009-11-22 00:02:09.128 Opening audio device 'default'. ch 2(2) sr 48000
2009-11-22 00:02:09.128 Opening ALSA audio device 'default'.
2009-11-22 00:02:09.131 ALSA, Warning: mmap not available, attempting to
fall back to slow writes.

[fa at mythtv ~]$ mythfrontend --version
Please include all output in bug reports.
MythTV Version   : 22849
MythTV Branch    : branches/release-0-22-fixes/mythtv/
Network Protocol : 50
Library API      : 0.22.20091023-1
QT Version       : 4.5.3
Options compiled in:
 linux release using_oss using_alsa using_pulse using_arts using_jack
using_backend using_dvb using_firewire using_frontend using_hdhomerun
using_hdpvr using_iptv using_ivtv using_joystick_menu using_libfftw3
using_lirc using_mheg using_opengl_video using_opengl_vsync using_qtwebkit
using_v4l using_x11 using_xrandr using_xv using_xvmc using_xvmc_vld
using_xvmcw using_bindings_perl using_bindings_python using_opengl
using_vdpau using_ffmpeg_threads using_libavc_5_3 using_live using_mheg

On Fri, Nov 20, 2009 at 9:33 PM, <stefan_jones at comcast.net> wrote:

> (NB: Abit motherboard, GeForce 7050/nForce 630 chipset.)
> Before my Fedora 12 install, my system could play audio via the TV's
> speakers (connected to the mobo standard speaker out)  (if the video was
> analog) or from my stereo system (for digital recordings), which has an
> spdif connection to my mobo. I could live with this.
> Now I can only play via the spdif port, when ALSA:spdif is selected. And it
> works for both analog and digital recordings! I can't get any other ALSA
> device to work.
> What puzzles me is that when I test my audio devices via Fedora's Settings
> / Multimedia section, I can get sound out of the standard speakers.
> Fedora's multimedia section mentions a Pulse Audio device. Why doesn't this
> show up as a device under Myth? Maybe the ALSA devices are too low level?
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20091122/eec834c4/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list