[mythtv-users] Poll: Anyone NOT experiencing >10% cpu in the menu on 0.22 ?

Jarom McDonald jarom_mcdonald at byu.edu
Wed Nov 18 22:08:16 UTC 2009

> Sorry for the branch from my original thread: Mythfrontend idle cpu 
> consumption help.  I thought I'd try to get the attention of those 
> that may have efficiently working machines...if they're out there.
> There seems to be people in the original thread that seem to think the 
> issue I'm having IS happening to EVERYONE, and that this is by design. 
> I see 14% utilization from mythfrontend when it just sits idle on a 
> menu screen while the cpu is clocked at 1Ghz.  With 0.21, I'm pretty 
> sure it hovered between 0-2% utilization (what I'm calling normal).
> So, as the Subject says, this a quick poll for those of you who have 
> 0.22 installed.  (I'm especially interested in those that are ubuntu 
> based).
> Who has a "normal" working 0.22 install and only sees 0-2% CPU 
> utilization when sitting idle on mythfrontend menu screens.  If this 
> describes the behavior of your install, could you help me out in 
> giving a short description of your system.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

AMD Athlon 64 X2 3800, running 32-bit Ubuntu 9.10 (dist-upgrade from 
9.04 rather than a clean install)
Combo frontend/backend
OpenGL painter
"Terra" theme
CPU idle is about 2%.

Jarom McDonald
Assistant Research Professor, College of Humanities
Brigham Young University
1163-G JFSB
Provo, UT 84602
jarom_mcdonald at byu.edu

More information about the mythtv-users mailing list