[mythtv-users] Zotac Ion VDPAU settings choices

Jean-Yves Avenard jyavenard at gmail.com
Fri Nov 13 15:43:01 UTC 2009

2009/11/14 Josh White <jaw1959 at gmail.com>:

>   I'm running Ubuntu 9.10, using the Mythfrontend .22+fixes from the
> standard ubuntu repos.  When I got my machine up and running, I decided to
> see what it can do.  On another backend/frontend I use, which has nvidia
> 8200 onboard graphics, I can watch two of my more demanding video files
> perfectly smooth on my 1080p display, using VDPAU, with minimal CPU usage.
> With my new Ion machine, I have problems with the same files using a
> 1280x1024 CRT display (an old desktop monitor).  I've noticed two distinct
> problems with these files: playback of one file there has a lot of blocky,
> discolored garbage in the screen during more active parts of the movie, and
> in the other, the movie skips like it simply cannot process the data fast
> enough.  They are both .mkv h264 files, and I'm not sure of the exact
> bit-rate, but one is a 6gb file, and the other is about 4gb (respecitvely),
> and they're approximately 2 hours in length.  I have my 8200 machine set to
> use VDPAU for everything, advanced 1x HW deinterlacing, with the fallback
> deinterlacer set to none.  I've tried the same settings on my Zotac, with no
> success, as well as the 3 included VDPAU playback profiles.
> So that's what I know from the top of my head, and I'd appreciate any
> suggestions, tips, or things I should try.

You don't give us much information to help you...

What does playing a video with -v playback shows?

More information about the mythtv-users mailing list