[mythtv-users] HVR-1600 on slave backend 'Unavailable'

Jeff Clemens teedub303 at gmail.com
Mon Nov 9 23:18:38 UTC 2009

Ok, I think I might have a clue now, but i'm not sure how to resolve it.  In
the mythbackend log, it says:

Can't connect to local MySQL server through socket
'/var/lib/mysql/mysql.sock' (2)

But /var/lib/mysql/mysql.sock doesn't exist.

I'm not running mysql on my slave backend, so I don't know why it's trying
to connect to the local MySQL server rather than the master backend's

It's a clue, but not a solution.  In mythtv-setup on the Slave, I have the
Master Backend IP address set to the correct address of my master backend,
but it still seems to be trying to connect locally.

The fontend on the slave box has no problems connecting to the master
backend... why does the backend have trouble?

On Mon, Nov 9, 2009 at 2:24 PM, Jeff Clemens <teedub303 at gmail.com> wrote:

> Still having trouble here.  I don't see anything in the mythbackend log, or
> in dmesg, or any other logfiles that mentions cx18 or ivtv.  As far as I can
> tell, everything's working, except that it isn't..  mythbackend isn't
> complaining about anything, but mythfrontend shows the input as unavailable.
> [root at Descartes mythtv]# lsmod |grep cx18
> cx18                   89156  11
> dvb_core               72564  1 cx18
> i2c_algo_bit            4860  1 cx18
> cx2341x                10220  1 cx18
> v4l2_common            12312  4 cs5345,tuner,cx18,cx2341x
> videodev               29620  4 cs5345,tuner,cx18,v4l2_common
> tveeprom               10732  1 cx18
> i2c_core               25032  13
> drm,mxl5005s,s5h1409,tuner_simple,cs5345,tda9887,tda8290,tuner,cx18,i2c_algo_bit,i2c_i801,v4l2_common,tveeprom
> 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host
> Bridge (rev 03)
> 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP
> Bridge (rev 03)
> 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 12)
> 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 12)
> 00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev
> 12)
> 00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1
> (rev 12)
> 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801BA/BAM SMBus Controller (rev 12)
> 00:1f.4 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1
> (rev 12)
> 00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97
> Audio Controller (rev 12)
> 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage 128 Pro Ultra
> TF
> 02:08.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23418
> Single-Chip MPEG-2 Encoder with Integrated Analog Video/Broadcast Audio
> Decoder
> 02:0c.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905C-TX/TX-M [Tornado] (rev
> 78)
> If I run mythbackend as a service, it seems to write to its log file, and
> from there it looks like it's trying to connect to mysql on localhost, even
> though it's configured to connect on a remote IP address.  Any idea why that
> is?  mysqld on localhost is stopped, so there's no reason it should be
> trying to connect locally.
> I'm losing a few marbles here.... anyone have any to spare?
> Jeff
> On Fri, Nov 6, 2009 at 12:13 PM, Jeff Clemens <teedub303 at gmail.com> wrote:
>> So I got the HVR-1600 installed.  It seems to be working, in that it was
>> able to scan channels and determine which ones were active and such, however
>> when the slave backend is running, the tuner still shows up as Unavailable
>> under system information.
>> Any idea why this would be?
>> Thanks,
>> Jeff
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20091109/eb33e089/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list