[mythtv-users] mce usb remote on F11

Jarod Wilson jarod at wilsonet.com
Mon Nov 2 14:35:29 UTC 2009

On Nov 2, 2009, at 5:18 AM, Jeff Clemens wrote:

> Ok, so I finally had to update to F11 (after having run FC6 since it  
> was bran spankin new), since my cable company decided to do away  
> with analog.  So went out and bought a nice shiny HVR-1600.  Got it  
> set up and working, but can't use the remote that shipped with it,  
> since, for some messed up reason, Hauppauge shipped a card with no  
> remote input jack, with a remote.  All the documentation that came  
> with the card shows a remote jack, that just doesn't exist on the  
> card that came in the box.

Hah, that's neat...

> Luckily (or so I thought), I still have an old Media Center remote  
> that I used to use with the FC6 install.  But I can't seem to figure  
> out how to get it to work on F11.
> The reciever shows up on lsusb as follows:
> Bus 001 Device 004: ID 0471:0815 Philips eHome Infrared Receiver
> lsmod looks like this:
> lirc_mceusb                 14060   0
> lirc_dev                       10660   1 lirc_mceusb
> but I can't seem to get it to return anything when I run irw.
> It's been so long since I set it up last time, it's hard to  
> remember, but I seem to think it needed mceusb2...

No, lirc_mceusb is correct. lirc_mceusb and lirc_mceusb2 were merged  
upstream, as well as in the Fedora kernels. Your problem lies  
elsewhere. Do you have an appropriate lircd.conf in place?

Jarod Wilson
jarod at wilsonet.com

More information about the mythtv-users mailing list