[mythtv-users] Udev rules (again)

Dave Pearson lists at the-pearsons.co.uk
Mon Jun 29 04:51:09 UTC 2009

Jos Hoekstra wrote:
> Hey,
> Adding another camera to my backend has forced to use udev-rules to 
> force the camra's not to take the video-device my PVR normally uses.
> I thought it would be as easy as just writing a rule for the cameras, 
> but it turns out I need to for my PVR as well.
> For this I used the following in /etc/udev/rules./10-local.rules:
> KERNEL=="video[0-9]*", SUBSYSTEMS=="pci", DRIVERS=="ivtv", 
> ID=="0000:02:08.0" NAME="video0"
> KERNEL=="video[0-9]*", SUBSYSTEMS=="pci", DRIVERS=="ivtv", 
> ID=="0000:02:09.0" NAME="video1"
> KERNEL=="video[0-9]*", SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="046d", 
> ATTRS{idProduct}=="08f0", NAME="video5"
> KERNEL=="video[0-9]*", SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="093a", 
> ATTRS{idProduct}=="2468", NAME="video6"
> This seems to work as well as the videodevices get the right numbers, 
> the problem is however that recordings made are 'empty' ie just no 
> image and filesize > 0.
> I got the feeling my rules are missing some parts causing them not to 
> work, but even with the several howto's I can't find it and examples 
> with a PVR and with NAME="video_n_" seem to benon-existent.
> any pointers or examples appreciated,
> Jos Hoekstra
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
This is the contect of my custom rules to allow me to fix the device 
names of my PVR250 and a BT878 device (which I don't use in myth):

KERNEL=="video[0-9]", SYSFS{name}=="BT878*", SYMLINK+="BT878"
KERNEL=="video[0-9]", SYSFS{name}=="ivtv*", SYMLINK+="PVR250"

then in mythtv-setup I specify /dev/PVR250 in the devoce name instead of 


More information about the mythtv-users mailing list