[mythtv-users] New system w poor quality picture

John P Poet jppoet at gmail.com
Wed Jun 10 21:07:57 UTC 2009

On Wed, Jun 10, 2009 at 2:53 PM, Jim Morton<Jim at morton.hrcoxmail.com> wrote:
> Hi All,
> I've been lurking here for only about a month so I'm still a little wobbly
> on my Myth-feet. I just finished setting up a new Mythbuntu box (my first)
> front-end / back-end combo, and was able to record and watch live TV on it.
> This is just so freaking cool! But the quality of the live tv picture is a
> little disappointing. It is a tiny bit jerky and nowhere near as clean and
> clear as direct from antenna to TV. This is OTA only from an HD digital
> antenna. I think I might need to set up this VDPAU that everyone is talking
> about but I'm not real sure how I can even determine that. Or it may be some
> other problem.
> Hardware:
> TV - 42" Samsung LCD 1080P
> Tuner - HD Homerun
> Motherboard - Foxconn A7DA-S
> CPU - AMD Athlon 64 X2 7750 Kuma 2.7Ghz dual core
> Video - Asus silent GeForce 8400GS 64bit PCIe
> Ram - Kingston 4GB PC2 8500
> PSU - Corsair 400W
> HDDs - Samsung 1TB x2 for video + Samsung 250GB for os
> Software: Mythbuntu 9.0.4 64bit
> Is there a how-to on setting up VDPAU and do you think I need it?

How are you hooking up the video to the TV?  VGA?  DVI->HDMI?

What resolution are you driving the TV at?  1080p?  What does the TV report?

What do your mythfrontend logs say?  Anything that would indicate a problem?

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?

More information about the mythtv-users mailing list