[mythtv-users] Two new DVB-T channel in Hungary

Bánó Gábor banogabor at mail.tvnet.hu
Wed Jun 3 16:01:32 UTC 2009

Hello! We got two new DVB-T channel in Hungary with H.264 / AAC codec.
The picture is perfect, but no sound! The mythtv (maybe FFMPEG) can't
detect the audio codec type and doesn't play it. I'm recorded a short
piece of broadcast and tried to play any kind of media players. Totem
couldn't play it. Xine,Kaffeine too. But the Mplayer played it with
sound! See:

Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)

Unsupported LATM configuration: 2 programs/ 57 subframes, 4 layers,
allstreams: 0
FAAD: compressed input bitrate missing, assuming 128kbit/s!
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...

I've been see the stream with dvbsnoop:

Stream_type loop: 

    Stream_type: 27 (0x1b)  [= AVC video stream as defined in ITU-T Rec. H.264 | ISO/IEC 14496-10 Video]
    reserved_1: 7 (0x07)
    Elementary_PID: 2021 (0x07e5)
    reserved_2: 15 (0x0f)
    ES_info_length: 0 (0x0000)

    Stream_type: 17 (0x11)  [= ISO/IEC 14496-3 Audio with LATM transport syntax as def. in ISO/IEC 14496-3/AMD1]
    reserved_1: 7 (0x07)
    Elementary_PID: 2022 (0x07e6)
    reserved_2: 15 (0x0f)
    ES_info_length: 13 (0x000d)

            MPEG-DescriptorTag: 10 (0x0a)  [= ISO_639_language_descriptor]
            descriptor_length: 4 (0x04)
               ISO639_language_code:  HUN
               Audio_type: 0 (0x00)  [= undefined]

            MPEG-DescriptorTag: 28 (0x1c)  [= MPEG4_audio_descriptor]
            descriptor_length: 1 (0x01)
            MPEG4 audio profile and level: 88 (0x58)

            DVB-DescriptorTag: 124 (0x7c)  [= AAC_descriptor]
            descriptor_length: 2 (0x02)
            profile_and_level: 88 (0x58)
            AAC_type_flag: 0 (0x00)
            reserved: 0 (0x00)

How do I make sound under mythtv frontend from this material?

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20090603/5b76996b/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list