[mythtv-users] HD-PVR IR Blaster Guide

Frank Merrill fmerrill1 at gmail.com
Wed Dec 30 17:00:01 UTC 2009

>> Thanks to all for the suggestions.  I'm using the IR blaster "cable"
>> that came with the HD-PVR (or am I not understanding what you are
>> referring to by "multiple devices and IR transmitters").  When I run
>> the "send_power_new" script I see the emitter (red light) blink each
>> time a code is sent.  Sometimes the blinking looks a little different,
>> but it always does something on each attempt.  I think this is good,
>> right?
> Yep... that means you just need to figure out where to position it for the
> STB to receive the signal.

For the STB in question, the IR receiver should be just above the '+'
(up) channel change button on the front of the unit.
However, it has been reported by some that the IR receiver on that box
and the associated remote seem at times to be inconsistent in working
One of the solutions they use is to put a small piece of tape actually
over the area where the IR receiver is located, and then they report
it solves the issues.
This would indicate to me that maybe the receiver is over-sensitive,
and they are reducing it's sensitivity by at least partially blocking
Maybe you can try it both with and without a piece of tape over that
receiver location with the remote control, and see what effect it has.
Then try the IR Blaster at the same location and see what the result
is.  It would seem counterintuitive to block the IR receiver, but I
guess it's possible that may be some of the problem.

fwiw, I do not have one of those Motorola boxes, so, ymmv.


More information about the mythtv-users mailing list