[mythtv-users] vdpau and the star-studded screen of death

Kenneth Emerson kenneth.emerson at gmail.com
Tue Dec 22 06:17:02 UTC 2009

On Tue, Dec 1, 2009 at 4:26 PM, John Drescher <drescherjm at gmail.com> wrote:

> > For anyone that is interested, I checked the GPU temperature while at the
> > recordings menu (45C), watching an mpeg recording (57C) and watching an
> H264
> > recording (55C).  This was while using the VDPAU High Quality rendering
> > profile.  The fan never went above 25%.  So this doesn't look like a heat
> > problem.
> My fanless 8400GS runs much hotter but it is supposedly fine up to 120C
> John
> I wanted to follow up on a possible fix (at least for me) and thought it
might be useful for others.  Searching dmesg I found that I had XID errors
coming from the nvida module when this problem occurred.  Searching for XID
errors, I found this link on one of the Ubuntu forums (
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1163786).  This led me to try
adding this option to the nvidia module (in /etc/modprobe.d/nvidia.conf):

options nvidia NVreg_RegistryDwords="PerfLevelSrc=0x2222"

I did this four days ago and have yet to see the same failure.  I'm also
pretty sure my problem is not heat related.  I've never seen my GPU go over
57C.  I'll post again if the problem resurfaces.

-- Ken E.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20091222/f1e40d7f/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list