[mythtv-users] Stuttering audio with DTS passthrough in 0.22-fixes

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Sun Dec 20 16:57:02 UTC 2009

On Sun, Dec 20, 2009 at 11:49 AM, Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote:
> On Sat, Nov 28, 2009 at 4:47 PM, Kevin Ross <kevin at familyross.net> wrote:
>> Hello everyone,
>> I have always used mplayer as my preferred media player in MythTV, but I
>> thought I would try out the internal player.  It integrates nicely with
>> MythTV for a consistent look and feel, but I have problems on BluRay rips
>> with DTS tracks.  I have DTS passthrough enabled (as well as AC3
>> passthrough), which works fine with mplayer, but with the internal player I
>> get stuttering audio.  Movies with AC3 tracks play fine with AC3
>> passthrough.
>> Here's a 20-second test clip in case someone wants to try it:
>>  http://download.statuspro.tv/test-001.mkv
>> I get identical results with VDPAU and CPU+ profiles.  BTW, I had to
>> increase the VDPAU buffer size to 23 to be able to play all my movies (with
>> DTS passthrough disabled).
>> Anyone else having this problem?
>> My hardware:
>> ZOTAC GF8200-C-E AM2+/AM2 NVIDIA GeForce 8200 Mini ITX AMD Motherboard
>> <http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813500021>
>> Onkyo TX-SR607 receiver
>> My software:
>> Debian Squeeze
>> mythfrontend version: branches/release-0-22-fixes [22860M] www.mythtv.org
>> kernel built with LIRC patches for HD-PVR IR blasting/receiving
> I'm having this same problem. It's reminiscent of the DTS stutter
> issue that was eventually fixed through an ffmpeg sync iirc. So I
> don't know why it's happening again, but it would be nice to hear if
> others are having the issue too.

turn off DTS passthrough and see what happens. On my machine it still
passed the 5.1 stream anyway but without the skipping.

Before you ask, read the FAQ!
then search the Wiki, and this list,
Mailinglist etiquette -

More information about the mythtv-users mailing list