[mythtv-users] Internal player has problems in myth

Allen Edwards allen.p.edwards at gmail.com
Sat Dec 12 21:05:25 UTC 2009

On Sat, Dec 12, 2009 at 12:58 PM, Kevin Ross <kevin at familyross.net> wrote:
> Allen Edwards wrote:
>> Is this the right string to play videos?
>> mplayer -fs -zoom -quiet -vo xv %s
>> I have a few problems.
>> 1) On some videos, I get to a still, like the parental warning, and everything hangs there.  Have to restart X to get out.
>> 2) On some videos, the menu shows only cursor positions, no text or background image so you can't tell what to do.
>> 3) There are skips on the audio.  This I can live with and think it is probably in the video itself but thought I would list it.
>> The only one I trouble shot is the first and mplayer can play past the parental warning when started outside myth.  In cases 1 and 2 using VLC plays the video fine but the WAF is non-existent for this mode so I have to do it.  If myth won't play the video when I am not there, the video doesn't get watched.
>> I updated mplayer to 1.0rc2-4.2.4 which I think is the latest one.  No change.
>> Allen
> 1 and 2 make it sound as if you're trying to play DVDs (.iso images or VIDEO_TS folders), as opposed to, say, .avi or .mkv files.  I've never had good results playing DVDs with mplayer.  I always use Internal for DVDs.  Internal player also has much higher WAF than mplayer.
> _______________________________________________

OK, I am stupid.  The mplayer command is the "default" player but
"mythdvd.DVDPlayerCommand" is set to "Internal" so I guess I am not
using mplayer.  So, I just changed the subject (causing the thread to
break sorry).

You are correct that I am playing .iso images.

Same problems, but with the internal player.


More information about the mythtv-users mailing list