[mythtv-users] MythTV 0.22 Live TV Rewind Sort of Broken

Dave Sp davespmyth at gmail.com
Fri Dec 11 23:01:48 UTC 2009

On Sat, Dec 5, 2009 at 11:19 PM, Scott Harris <mythtv at webhounds.net> wrote:

> Michael T. Dean wrote:
>> On 12/04/2009 08:17 PM, Dave Sp wrote:
>>> Using an analog Hauppauge PVR-500 (dual-tuner model).
>> It (all the stuff I cut out because I didn't feel like fixing the top
>> posting) sounds like you're watching a portion of the video for which the
>> backend has not yet passed the seek information that it builds on the fly.
>> The seektable-less seeking is extremely unreliable because it's just an
>> approximation, so until you get the seektable...  (This is why programs that
>> don't use seek tables--xine or MPlayer--can actually skip significantly
>> different amounts from what's requested (or even skip the wrong direction)
>> in some videos.)
> I was also seeing this problem with pvr-350 and pvr-150.  For me, it
> turned out to be that my DB files/tables had become corrupt, so it
> couldn't properly add/adjust entries in the seektable table.  After
> repairing the tables my 5 second backwards worked again.
> Scott
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Solved, thanks to the above suggestions.  After running
"mythtv-0.22/contrib/maintenance/optimize_mythdb.pl", I was once again able
to use the five-second rewind without having to pause, go forward, etc.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20091211/5c541f12/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list