[mythtv-users] Long delays with remote occasionally

Tom Dexter digitalaudiorock at gmail.com
Sun Apr 26 16:11:29 UTC 2009

On Sun, Apr 26, 2009 at 11:36 AM, Josh Mastronarde <jmastron at gmail.com> wrote:
> On Sun, Apr 26, 2009 at 7:10 AM, Tom Dexter <digitalaudiorock at gmail.com> wrote:
>> On Sun, Apr 26, 2009 at 9:35 AM, Allen Edwards
>> <allen.p.edwards at gmail.com> wrote:
>>> I understand there are two issues and you need to have a fixes version as
>>> suggested.  It completely killed what was a very annoying problem for me.
>>> Allen
>> Other than the Josh's patch, what's the other issue?  Change set 19222
>> itself is only related to gnome screensaver.  Is it something other
>> than that?
> The 3 issues I know of that can cause delays are:
> 1)  If you have an Nvidia card, the following like should be in
> Section "Device":
>        Option      "UseEvents" "True"
> 2)  gnome-screensaver/myth interaction issues that were addressed in r19222
> 3)  The file probe issue fixed in my patch
> Do you have #1 possibly?  There are quite possibly other causes, and
> maybe a more central root issue that these all just exacerbate by
> causing CPU load at just the right time, but the above (1 and 3
> anyway; I never had to isolate #2) eliminated the issues for me.  I
> agree with others that, in general, it's better to move to the latest
> -fixes rev and work from there if possible (I do it with 2 root
> partitions I alternate, so I can install Linux and Myth clean and copy
> over what I need, while still keeping the original snapshot to revert
> to if needed)
> Josh

Yes...I've always had UseEvents set.  I'll see how things go for a
while.  I see that there is a Gentoo portage ebuild for 19961.  I
could probably create an ebuild for the newest rev pretty easily as
well.  Reversing that would be easy anyway seeing as there's no
database version change involved.


More information about the mythtv-users mailing list