[mythtv-users] No reception or EIT for Channel 5 in Essex

Paul Clark battledean at gmail.com
Tue Sep 16 09:00:47 UTC 2008

Just to finish this dicussion for anyone who was interested - or might
stumble across this in the future.

When I plugged the aerial directly into the TV it all worked fine,
likewise when I plugged the aerial straight into one of the tuner
cards and not through the splitter.  So I guessed that the splitter
combined with my poor reception was the most likely problem.

After googling around I found a lot of people recommending the Philex
SLx2 2 way TV Aerial Signal Booster.  I bought one of these from eBay
and replaced the cheap Y splitter with it.  My problem is fixed and
generally the reception on all channels has been improved.

Thanks for everyone's help and suggestions along the way.

Cheers, Paul

2008/8/31 Mark Fraser <mythtv at mfraz.orangehome.co.uk>:
> On Sunday 31 August 2008 09:38:49 John Taylor wrote:
>> You don't have anything else plugged in when you plug the aerial into
>> the mythbox? I seem to remember Channel 5 broadcasts on a frequency
>> pretty close to VCR coax outs
> That was for analogue broadcasts, digital is on a different frequency. Paul is
> currently receiving programmes from Sandy Heath which broadcasts Mux A which
> five is on from channel 43.
> --
> |\  /| ark Fraser  /Registered Linux User #466407
> | \/ | Somerset   /Using Kmail on Kubuntu Hardy Heron
> |    |___________/You know what the sig means!
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list