[mythtv-users] SPDIF out from EPIA EN12000EG

Udo van den Heuvel udovdh at xs4all.nl
Wed Nov 5 15:07:38 UTC 2008

Paul Gardiner wrote:
> Udo van den Heuvel wrote:
>> I have an EN12000.
>> S/PDIF works (last time I used it).
>> I used some wiki article to get stuff going. I think it was
>> http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Asoundrc_Via_CN400
> Thanks for that. I'll search through that for hints, although it's
> likely to be something specific to the EN12000EG because the J7F2
> board, that worked fine using the same version of Minimyth, is
> also based on CN700. The only difference I know of is the J7F2
> uses the VT1617A, whereas the EN12000EG used the VT1618.
>> There's a jumper on the motherboard as well that needs to be set right.
> Looking at the mobo, with the back panel pointing away from me,
> I have the jumper joining the two pins to the left. I had composite
> out working with the jumper joining the two pins to the right. I
> guess there are two other ways the jumper could be placed, but I
> didn't want to risk trying those.

See the user manual that VIA has for this motherboard.
Pins 3 and 4 of teh jumper block need to be connected according to my copy.

>> What did you do?
>> Please let us know.
> I'm very keen to get this working. If I can answer "What did you  do?"
> more fully, please let me know.

What configuration did you change to what values?
What did happen?
Did you try the wiki page I posted?

Kind regards,

More information about the mythtv-users mailing list