[mythtv-users] Only one of two HVR-1600 initializes -- ioremap failed error (vmalloc)

Greg Hermsen g.hermy15 at gmail.com
Sun Nov 2 05:38:51 UTC 2008


I have two Hauppuage HVR-1600 installed but Mythbuntu only recognizes one at
a time.  I put each in one at a time and they both work individually.  When
I put both in, only one is recognized.  I have /dev/video0 but not
/dev/video1.  Any suggestions would be greatly appreciated.

I pasted contents from /var/log/dmesg.  It looks like cx18-0 initializes
successfully and I have a problem with cx18-1.

 Linux video capture interface: v2.00

 nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.

 cx18:  Start initialization, version 1.0.1

 cx18-0: Initializing card #0

 cx18-0: Autodetected Hauppauge card

 ACPI: PCI Interrupt Link [APC1]enabled at IRQ 16

 ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.0[A] -> Link [APC1] -> GSI 16 (level, high)
-> IRQ 20

 cx18-0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)

 cx18-0: cx23418 revision 01010000 (B)

 tveeprom 2-0050: Hauppauge model 74021, rev C1B2, serial# 1567508

 tveeprom 2-0050: MAC address is 00-0D-FE-17-EB-14

 tveeprom 2-0050: tuner model is TCL M2523_5N_E (idx 112, type 50)

 tveeprom 2-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)

 tveeprom 2-0050: audio processor is CX23418 (idx 38)

 tveeprom 2-0050: decoder processor is CX23418 (idx 31)

 tveeprom 2-0050: has no radio, has IR receiver, has IR transmitter

 cx18-0: Autodetected Hauppauge HVR-1600

 cx18-0: VBI is not yet supported

 ACPI: PCI Interrupt Link [APCJ] enabled at IRQ 22

 ACPI: PCI Interrupt 0000:00:06.0[A] -> Link [APCJ] -> GSI 22 (level, high)
-> IRQ 16

 PCI: Setting latency timer of device 0000:00:06.0 to 64

 tuner 3-0061: chip found @ 0xc2 (cx18 i2c driver #0-1)

 cs5345 2-004c: chip found @ 0x98 (cx18 i2c driver #0-0)

 intel8x0_measure_ac97_clock: measured 52836 usecs

 intel8x0: clocking to 47404

 tuner-simple 3-0061: creating new instance

 tuner-simple 3-0061: type set to 50 (TCL 2002N)

 cx18-0: Disabled encoder IDX device

 cx18-0: Registered device video0 for encoder MPEG (2 MB)

 DVB: registering new adapter (cx18)

 MXL5005S: Attached at address 0x63

 DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Samsung S5H1409 QAM/8VSB

 cx18-0: DVB Frontend registered

 cx18-0: Registered device video32 for encoder YUV (2 MB)

 cx18-0: Registered device video24 for encoder PCM audio (1 MB)

 cx18-0: Initialized card #0: Hauppauge HVR-1600

 cx18-1: Initializing card #1

 cx18-1: Autodetected Hauppauge card

 ACPI: PCI Interrupt Link [APC4] enabled at IRQ 19

 ACPI: PCI Interrupt 0000:01:07.0[A] -> Link [APC4] -> GSI 19 (level, high)
-> IRQ 21

 cx18-1: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)

* allocation failed: out of vmalloc space - use vmalloc=<size> to increase

* cx18-1: ioremap failed, perhaps increasing __VMALLOC_RESERVE in page.h*

* cx18-1: or disabling CONFIG_HIGHMEM4G into the kernel would help*

* cx18-1: Error -12 on initialization*

* cx18: probe of 0000:01:07.0 failed with error -12*

 cx18:  End initialization
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20081102/07f86dc5/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list