[mythtv-users] myth and unicode..

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Sun May 11 16:46:44 UTC 2008

On 05/11/2008 09:33 AM, Damian O'Sullivan wrote:
> I have some avis in mythvideo that have accentuated chars in them. I 
> have a script that adds the plot etc to them. Thing is they appear in 
> mythvideo without this data and coverfile but appear in mythweb fine. 
> The database entry in the DB looks fine too. Is there a known problem 
> that cases this?
> eg :
> mysql> select filename,title from videometadata where filename like 
> '/TV%Shark%Season 1%Again.avi';
> +--------------------------------------------------------------+-------------------------------+ 
> | filename                                                     | title |
> +--------------------------------------------------------------+-------------------------------+ 
> | /TVSeries/Shark/Season 1/1x07 - Déjà Vu All Over Again.avi | 07 - 
> Déjà Vu All Over Again |
> +--------------------------------------------------------------+-------------------------------+ 
> 1 row in set (0.01 sec)
> The filename appears in the title in mythvideo. Looks like mythvideo 
> cannot parse any further when it hits the filename. 

All characters in the 0.21 and below MythTV database /must/ be encoded 
as latin1.  That means that special characters need to be written as 
multiple latin1 characters such that when "unencoded" by MythTV, they 
will turn into the proper (non-latin1) characters.  Putting utf8 (or 
whatever your script is putting into the DB) breaks the data.


More information about the mythtv-users mailing list