[mythtv-users] Pinnacle PCTV HD Card

Alen Edwards allen.edwards at oldpaloalto.com
Fri Jun 20 22:39:39 UTC 2008

Tom Haddon wrote:
> Hi Folks,
> I've just bought a Pinnacle PCTV HD Card as per
> http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8512424&type=product&id=1186005934822 and I'm trying to configure it to worth with my hardy Mythbuntu install.
> I've been following the instructions on
> http://mythtv.org/wiki/index.php/Pinnacle_PCTV_HD_Card_(800i) and have
> extracted the firmware, and compiled the v4l-dvb drivers per that page.
> I'm then able to see the device as an option in mythtvsetup. I've
> configured it as an MPEG-2 encoder card, and in the "Probed Info"
> section it's showing "Pinnacle PCTV HD800i [cx8800]". I've then setup
> Schedules Direct as a Video Source, and under "Input Connections" I've
> defined "[MPEG: /dev/video0] (Television) -> Schedules Direct". I've
> then performed the "Scan for Channels" and have got a bunch of channels
> showing up (I'm just using rabbit ears, don't have cable or satellite),
> but when I go to "Watch TV" on the mythfrontend I get a blank screen for
> a few seconds and then I'm returned to the main menu. I see the
> following in the frontend log:
> 2008-06-07 09:28:57.828 TV: Attempting to change from None to
> WatchingLiveTV
> 2008-06-07 09:28:57.829 Using protocol version 40
> 2008-06-07 09:29:03.102 GetEntryAt(-1) failed.
> 2008-06-07 09:29:03.103 EntryToProgram(0 at Wed Dec 31 16:00:00 1969)
> failed to get pginfo
> 2008-06-07 09:29:03.103 TV Error: LiveTV not successfully started
> 2008-06-07 09:29:03.138 TV Error: LiveTV not successfully started
> 2008-06-07 09:29:03.234 TV: Deleting TV Chain in destructor
> 2008-06-07 09:29:03.238 DPMS Deactivated
> 2008-06-07 09:29:03.238 DPMS Reactivated.
> Also, after a recent update to linux-restricted-modules, whenever I run
> the mythtv-setup script and try to go to any of the pages (General,
> Capture Cards, Video Source, etc.) I get a message saying "If this is
> the master backend server, please run mythfilldatabase to populate the
> database with channel information". The only option is "OK" at which
> point mythtv-setup exits and I'm asked to run that mythfilldatabase. If
> I do, it runs fine, but still I get the same message when I re-run
> mythtv-setup. So now I can't see my current config, or change it in any
> way...
> Any help appreciated.
> Thanks, Tom
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Hi Tom,

Not sure this is relevant but when I got that UDB stick working with 
Mythbuntu 8.04 I was helped by James on this group.  Our thread is 
here:  http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/335847

I didn't have any problems as it worked as soon as I tried it so I don't 
know if what you are seeing is due to doing something different from 
what is in this post.  Also, this may be old and it only works with the 
first release of 8.04, not the upgraded version.  I quit  using the USB 
stick and am now fighting a host of problems with my new computer.

Best of luck,


More information about the mythtv-users mailing list