[mythtv-users] Playing m2ts files

nasa01 at comcast.net nasa01 at comcast.net
Thu Jun 5 12:00:09 UTC 2008

 -------------- Original message ----------------------
From: nasa01 at comcast.net
> Hi,
> I was hoping someone with more brainpower than I, could help me solve a couple 
> of issues I am having tring to play some 1080p files....
> Background:  I have read through the howto here:
> https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/BluRayAndHDDVD
> And followed it's instructions on getting svn versions of both mplayer and 
> ffmpeg installed on my system.  I have some m2ts files I am using as test 
> subjects.  I have had limited success (as one can tell by me writting this 
> email.....)
> Issues:
> 1. One of my 2 test files plays both video and audio (this particular file shows 
> it having video, 5.1, and 2 ac3 streams).  However, the audio track is wrong (I 
> get the documentary instead of the actual film).  I tried playing the other 2 
> with the same results. 
> 2. With the other file, mplayer never gains focus -- thus I get audio, but only 
> see the mythvideo screen (with the text that comes up when starting a movie).  
> Since mplayer doesn't have focus, I can't stop the video.  I have to remote 
> login to kill it or kill X and start over.  I am using ratpoison as my WM (the 
> only thing I saw on past questions about focus issues revolved around not using 
> a WM).
> Hope someone can lend me a hand,
> Nasa

Just wondering if more information is needed to help troubleshoot this....  I'm somewhat lost on what to try next.

> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list