[mythtv-users] Minor Screen Refresh Visible

William william_munson at comcast.net
Wed Jul 30 10:01:08 UTC 2008

C.T. Paterson wrote:
> I find the problem a little difficult to explain - which is probably
> why I'm finding it hard to google for it.
> My video is 98% fine - but there is a bit of a refresh artifact that
> rolls from top to bottom across the screen over a few seconds.  Most
> of the time it is not even noticable, but when the image is static
> (ie. menus) it's more visible.  I have always had this - when I was
> outputting to a CRT, and now on my new LCD TV.
> My xorg.conf is attached, and my video card details are below (from
> lshw); although if there was a non-nVidia specific setting I could
> try, I'd be curious to know that, too, as I'm considering pulling the
> card in favour of o/b video for heat and power reasons.
>   *-display
>                 description: VGA compatible controller
>                 product: GeForce 8400 GS
>                 vendor: nVidia Corporation
>                 physical id: 0
>                 bus info: pci at 0000:01:00.0
>                 version: a1
>                 width: 64 bits
>                 clock: 33MHz
>                 capabilities: pm msi pciexpress vga_controller
> bus_master cap_list
>                 configuration: driver=nvidia latency=0 module=nvidia
> Am I making any sense to anyone?  ;>
> Cheers.

It sounds like it may be a power supply issue. Pull that video card and 
try the internal video.

More information about the mythtv-users mailing list