[mythtv-users] ATI (I know, I know) Issues

Fábio Castilho Martins fabiocastilhomartins at yahoo.com.br
Fri Jul 4 16:59:51 UTC 2008


Have you tried the fglrx drivers?

I finally got the latest (8.6) fglrx drivers working on my box. Playback is smooth and the latest drivers support Xvideo and MythTV.


--- Em sex, 4/7/08, Chris Keegan <spampit at theisolationist.com> escreveu:

> Hive Mind,
> I've been a happy MythTv user for quite a while now and
> recently I
> decided that I would upgrade my setup to be a whizzo
> slimline quiet box
> using a Hiper case. It's been a *massive* (I can't
> emphasise that
> enough) pain to get it working (and I've built a fair
> few machines in my
> time). Because it's slimline I've only got 1 PCI
> slot, which is being
> occupied by the Tuner card so I'm reliant on the
> onboard graphics of the
> Gigabyte GA-MA69GM-S2H motherboard (which is ATI
> X1250-based).
> So It's all up and running with Ubuntu Hardy and
> I'm very happy with it
> (here's the but) but video playback in MythTV is well,
> rubbish. ATI, I
> know was not the right decision but back then I was young
> and optimistic
> (naive). 
> My mythtv-frontend.log looks like this at the relevant bit:
> 2008-07-04 14:47:17.764 VideoOutputXv Error: Could not find
> suitable
> XVideo surface.
> 2008-07-04 14:47:17.764 VideoOutputXv: Falling back to X11
> video output
> over a network socket.
>                               *** May be very slow ***
> 2008-07-04 14:47:17.765 VideoOutputXv Error: XCreateImage
> failed:
> XJ_disp(0x83a6c90) visual(0x83db5c0)
>                         XJ_depth(24) WxH(1280x720)
> bpl(3840)
> 2008-07-04 14:47:17.765 VideoOutputXv Error: Failed to
> create X buffers.
> 2008-07-04 14:47:18.041 Couldn't load deinterlace
> filter
> With logs like that, you'd kind of expect crap
> performance. Video
> rendering rarely goes well across network interfaces.
> I've tried getting
> the latest ATI drivers using EnvyNG but to no avail.
> Is there any kind soul out there who may have a solution
> that is not
> "take everything apart, send back the motherboard,
> rebuild and hope that
> the next onboard graphics works better".
> I'd probably consider re-writing the ATI driver to be
> preferable to
> that!
> Thanks to any and all for any advice!
> Chris...

      Novos endereços, o Yahoo! que você conhece. Crie um email novo com a sua cara @ymail.com ou @rocketmail.com.

More information about the mythtv-users mailing list