[mythtv-users] Slave backend added, lost live tv

Gerald Brandt gbr at majentis.com
Thu Jan 24 17:11:08 UTC 2008

Thanks for the reply. I reboot the slave box this morning, and it all worked for me. It is using the slave for livetv now, so I'll try and change that later today. 


----- Original Message ----- 
From: "Dan Wilga" <mythtv-users2 at dwilga-linux1.amherst.edu> 
To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org> 
Sent: Thursday, January 24, 2008 10:55:45 AM (GMT-0600) America/Chicago 
Subject: Re: [mythtv-users] Slave backend added, lost live tv 

At 8:54 PM -0600 1/23/08, Gerald Brandt wrote: 
>I've just added a slave backend (mythbuntu) to a master backend I've 
>had running for years (gentoo). When I start mythbackend on the 
>slave, I can no longer watch live tv. 

I ran into this after moving one of my HDHR tuners to a slave 
backend. The reason was that the frontend was trying to default to 
using that tuner for live TV. 

I was able to work around this by removing and re-adding the tuner 
(input) I wanted to be used by default (in mythtv-setup). It seems 
that the last input in the list is always used when you start live TV. 

There's no need to re-add the card or the channel lineups; just the input. 
Dan Wilga "Ook." 
mythtv-users mailing list 
mythtv-users at mythtv.org 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20080124/96a82d2e/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list