[mythtv-users] Where the bottleneck?

Mitch Gore mitchell.gore at gmail.com
Wed Jan 23 19:17:54 UTC 2008

On Jan 23, 2008 12:43 PM, Michael T. Dean <mtdean at thirdcontact.com> wrote:

> On 01/23/2008 01:15 PM, Mitch Gore wrote:
> > Ok, i do a have a 8gb disk i removed from my Xbox when i modded it.
> > Will that be sufficient for system, logs, and db?.  its only a 5400rpm.
> >
> > I also forgot to mention.  When all this is going on and i move the
> > mouse the system is so slow that the mouse jumps across the screen.
> >
> > And when closing mythfrontend on the 1080p display the screen builds
> > so slow that it takes seconds to move from howing the desktop and the
> > mythbackround to load.  (Does this make sense i may need to take a
> > picture of what i mean)
> I/O wait + swap = ^^^^
> The 8GB disk should be enough, but make sure you keep your logs clean
> (and don't do bin logging in MySQL).  Might need more memory, too.  (I
> recommend at least 512MB--possibly more, depending on your choice of
> theme--whose effects are magnified by screen resolution.)
> Mike
> _______________________________________________

Well i can say for sure that when i load mythfrontend using blootube wide it
takes a good 250mb of RAM.

I have a Gig of ram but a 128mb is allocated to my video card.  so i have
about 870mb for system memory.

I will rebuild my box on my 8gig drive and see if that helps.  if that
doesn't fix it should i go more memory (1 or 2 gig) or video card?

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20080123/b4dce6b7/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list