[mythtv-users] Time for new hardware. CPU HIGH loads

Mark Hutchinson mwhutchinson at mac.com
Wed Feb 27 17:14:06 UTC 2008

Eric Smith wrote:
> On Sun, Feb 24, 2008 at 8:14 AM, daniel åkerud 
> <daniel.akerud at gmail.com <mailto:daniel.akerud at gmail.com>> wrote:
>     I use Mythbuntu weekly builds and have noticed this as well. I
>     used Yadif 2x before and there was no problem at all. Now I can't
>     even use it on SD-content. Something tells me this has nothing to
>     do with any optimizations you try to turn on.
> I updated to trunk on Sunday and noticed similar issues.  I have a 
> guess that the performance issue is due to the recently added audio 
> upmix code.  The default settings for it seem to require quite a bit 
> of CPU time.  Changing the upmix setting to passive brought my cpu 
> load back down to reasonable (although maybe still slightly higher) 
> levels.  There is currently an open ticket to change the default 
> setting to passive, perhaps for this reason?
> http://svn.mythtv.org/trac/ticket/4775
> ------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
Could this be the cause of the "dropped audio" and choppy audio/video 
that I and others have seen in SVN for the last month?
Thoughts?  Has anyone else had to change this to passive to fix things?

More information about the mythtv-users mailing list