[mythtv-users] Audio messed up on DVD playback

Aaron Klein klein.aaron at gmail.com
Sat Aug 9 03:32:40 UTC 2008

The DVD drive did not have the analog audio cable connected to the
system board.  I installed one and tried a DVD and got the same issue
with the sound.  I did some digging and when I use the alsa sound
mixer in X if I mute the PCM source the sound is muted.

On Thu, Aug 7, 2008 at 8:22 AM, Aaron Klein <klein.aaron at gmail.com> wrote:
> Well the audio works fine for playing videos via mythvideo and
> watching live TV and watching recordings.  I have sound coming out of
> the pvr-350 and then into the audio input on the PC sound card.  But
> wouldn't audio from a DVD go directly to the sound card via the
> internal connections.  I would have to open the case to verify if I
> have an analog sound lead going out of the DVD into the sound card or
> not if thats what your asking.
> On Thu, Aug 7, 2008 at 7:16 AM, Bill Williamson <bill at bbqninja.com> wrote:
>> On Wed, Aug 6, 2008 at 10:18 PM, Aaron Klein <klein.aaron at gmail.com> wrote:
>>> If I try to use Mythtv as a DVD player with a retail DVD I can see the
>>> video fine but the audio is all messed up.  It sounds like a single
>>> tone studdering consistently.  I can rip the DVD and the audio is fine
>>> on the rip.
>>> Has anyone else seen this kind of problem?
>> How is yur audio connected?  This sounds like having passthrough
>> turned ON but not having an audio device which supports it.
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list