[mythtv-users] Problems with samba on primary backend

Michael T. Dean mtdean at thirdcontact.com
Sun Aug 3 12:30:43 UTC 2008

On 08/03/2008 08:22 AM, Aaron Klein wrote:
> I have two backends setup.  The primary backend has been having issues
> with its samba shares for pictures, music, recordings and videos for a
> while now.  I just setup a second backend and this system is not
> having issues at all.  I can browse and place files into the videos
> share with no issue.  I replaced the smb.conf file on the server that
> was not working with the file from the server that was working and
> restarted samba and that did not help.
> I can connect to the recordings share only on the primary backend.
> All other shares give an error.  The samba log has the following
> entries from the failed connection.
> [2008/08/03 07:55:03, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_administrators(792)
>   create_builtin_administrators: Failed to create Administrators
> [2008/08/03 07:55:03, 0] auth/auth_util.c:create_builtin_users(758)
>   create_builtin_users: Failed to create Users
> [2008/08/03 07:55:03, 1] auth/auth_util.c:create_token_from_username(1110)
>   mythtv is a Domain, not a user
> I have compared the Users and Group settings between the two backends
> and they are identical.  Both use the same username and password.
> Windows gives an error stating "The username could no be found".

Perhaps the username/password specified in the /etc/fstab or in the 
credentials file referenced from /etc/fstab ?


More information about the mythtv-users mailing list