[mythtv-users] recordings got quieter?

Brian Walter blwalter at gmail.com
Thu Sep 27 14:42:17 UTC 2007

Craig Huff wrote:
> On 9/26/07, *Kurt Yoder* <ktymyth at yoderhome.com 
> <mailto:ktymyth at yoderhome.com>> wrote:
>     On Sep 25, 2007, at 9:27 PM, Kurt Yoder wrote:
>     > Hello list
>     >
>     > I recently deleted my channels from the mythtv-setup and re-added
>     > them (long story; not what I intended to do). Now all my recordings
>     > are significantly quieter than they used to be. If I play recordings
>     > from before the channel delete, they play back at normal volume.
>     > However, all recordings from after the channel deletion are much
>     > quieter. Why would this be, and how do I fix it?
>     Any ideas on this? It's really annoying to have to crank the TV
>     volume way up to watch recordings, then have it blast the volume once
>     you switch to a different source of video input.
>     I've looked around on Google to no avail. Several places mention
>     adjusting the sound in the recording profiles in Myth settings, but
>     all my sound inputs are already set to 100%.
>     It just doesn't make sense. There *has* to be something within the
>     channel settings that is causing this problem.
> Kurt,
> You're not alone.  I have just put up my first FE system and started using
> MythTV for real (instead of tinkering) and noticed the same thing.
> Craig.
I noticed the same thing after doing a re-install of the front end.  
Turned out, it was the kmix or amix or one of the mixers used by the 
sound system was set way low.  I upped it, and got reasonable sound back 
from the front end.

Not sure this is applicable, but, an observation....


More information about the mythtv-users mailing list