[mythtv-users] Build problem with latest svn trunk

Alexander Böhm babyfly at gmx.net
Tue Sep 18 08:45:48 UTC 2007

Hi Joe,
thanks for the  reply.
after backup and removing all mythtv libs and executables found in my 
filesystem i give it another try, with the same damn error...
ldconfig db has no entrys left from myth, also i pulled a fresh copie 
from svn... r14500 current.
after removing all the things, is it not like a fresh install from 
mythtv from source?
Should then ld not link to the libs in the build directory, instead to 
the installed one on the system?

im right bevor a mental breakdown if i don't get my love'd mythtv 
running again...

Any more hints?

Thanks again

My post in the gentoo forum is unan

Joe Ripley schrieb:
> On 9/17/07, Alexander Böhm <babyfly at gmx.net> wrote:
>>  Hi all,
>>  after upgrading my one year old Gentoo installation, i get the following
>> error when i try to build mythtv:
> <snip>
>>  ../../libs/libmythtv/libmythtv-0.20.so: undefined reference to
>> `MHSetLogging(_IO_FILE*, unsigned int)'
>>  ../../libs/libmythtv/libmythtv-0.20.so: undefined reference to
>> `MHCreateEngine(MHContext*)'
>>  collect2: ld gab 1 als Ende-Status zurück
> The MHSetLogging() and MHCreateEngine() functions live inside
> libmythfreemheg.  It looks like when linking libmythtv-0.20.so, those
> functions can't be found (and therefore libmythfreemheg.*.so can't be
> found).
> Do a search on your system for libmythfreemheg.*.so and see if you can
> find it.  Also, check ldconfig's database (ldconfig -p |grep
> libmythfreemheg) as well.
> If you can find copies of libmythfreemheg sitting around, back them up
> and then delete the originals.  If ld is finding multiple copies of
> the same library it might be linking the wrong one.

More information about the mythtv-users mailing list