[mythtv-users] Mythsetup error

Mike Perkins mikep at randomtraveller.org.uk
Sat Sep 15 15:30:08 UTC 2007

Greg Lake wrote:
> Jerome Yuzyk wrote:
>> For some time I have had this message when I leave Mythsetup:
>> Card 0 (type ) is set to start on channel 2, which does not exist.
>> I pick the "No, I know what I'm doing" button and carry on OK but how can 
>> solve this for good?
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> Run mythsetup   Choose input connections,then choose the card that 
> reports the error..Look 3/4's down that page and where it says Starting 
> Channel,  enter a channel number that you know to be good....
Sometimes it's not that simple. I run a master backend with three DVB-T cards, 
and a slave backend with a PVR-250 [1]. Having made some changes to the master 
backend, I got the message "Card 4 (type...) is set to start on channel 6, which 
does not exist".

Unfortunately, when you run mythtv-setup on any backend, it only shows you the 
tuners on that backend. So you *have* to take the 'no' option. It's only 
possible to fix this on the backend in question - assuming you can figure out 
which one that is from the message.

Mike Perkins

[1] Had some interesting driver conflicts when I had both tuner types in the 
same box. Separating them solved that. It was a good idea for several other 
reasons, of course.

More information about the mythtv-users mailing list