[mythtv-users] On nVidia 6200 can run SVIDEO TVOutFormat, can't run COMPONENT

Cal cal at graggrag.com
Tue Nov 20 20:26:46 UTC 2007

Levander wrote:
> Alan Calvert wrote:
>> Do you have an appropriate "TVStandard" option set in your xorg.conf?
>> Chapter 16 of the nvidia README.txt describes the options, and for
>> 1080i I think you'd need   Option "TVStandard" "HD1080i".
>> cheers.
> I'm using HD480i. 
> Saying the video card supports 1080i was just a way of explaining that I 
> don't think the nvidia driver is accessing all the resolutions that the 
> graphics card supports.

My Asus N6200 works with component (and it _is_ worth the effort!). It has
a little plastic dongle box with Red/Green/Blue and S-Video sockets, which
sounds similar to your description. Here's some of the relevant xorg.conf
sections that work for me ...

Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"

Section "Module"
    Load "dbe"
    Load "extmod"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "glx"

Section "Device"
    Identifier "GeForce 6200 MythTV"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 6200 TurboCache(TM)"
    BusID "PCI:2:0:0"
    Option "UseEvents" "true"
    Option "UseEdidDpi" "FALSE"
    Option "DPI" "100 x 100"

Section "Screen"
    Identifier "MythTV HD576i"
    Device "GeForce 6200 MythTV"
    Monitor "Sun 19in"
    DefaultDepth 24
    Option "TwinView" "1"
    Option "metamodes" "CRT: 1024x768 +0+0, TV:1024x768 +0+0"
    Option "TVOutFormat" "COMPONENT"
    Option "TVStandard" "HD576i"
    Option "UseDisplayDevice" "TV"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
    Option "UseEvents" "true" 
    Option "UseEdidDpi" "FALSE"
    Option "DPI" "100 x 100"

    SubSection "Display"
        Depth 24
        Virtual 1024 768
        Modes "1024x768"


More information about the mythtv-users mailing list