[mythtv-users] On nVidia 6200 can run SVIDEO TVOutFormat, can't run COMPONENT

Mitch Gore mitchell.gore at gmail.com
Tue Nov 20 20:10:03 UTC 2007

On Nov 20, 2007 1:52 PM, Levander <levander at mindspring.com> wrote:

> Mitch Gore wrote:
> > That looks good to me as well.  I have a copy of my old config.  try to
> > slap this in without modifying it.  I have it set up for 1080i.
> Same thing, it doesn't work.  No picture at all.  I take out the
> "TVOutFormat" "COMPONENT" line and I get black and white video on the
> television.  This is the same thing S-Video does.  So, I'm thinking you take
> out TVOutFormat, and you get S-Video.
> This is the only interesting message I saw in Xorg.0.log.  Not sure if the
> GLX module would prevent COMPONENT video from working:
> (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your
> X
> (EE) NVIDIA(0):     log file that the GLX module has been loaded in your X
> (EE) NVIDIA(0):     server, and that the module is the NVIDIA GLX module.
>  If
> (EE) NVIDIA(0):     you continue to encounter problems, Please try
> (EE) NVIDIA(0):     reinstalling the NVIDIA driver.
> > Also,  are you sure this card supports component out.  Did it come with
> > the breakout box?
> Here's the link to Leadtek's description of my card:
> http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=189
> Quote from it:
> "Integrated HDTV encoder. Provides world-class HDTV-out functionality up
> to and including 1920x1080i resolutions."
> I've just recently started seeing this phrase "breakout box".  I think I
> do have one.  It's a dongle thing that fits into the proprietary port on the
> back of the video card, and then on the other end of it you can plug in
> S-Video and component cables.  It's not a box though, it's just a cable
> looking thing which splits the signal coming out of the video card into
> component and s-video cables.  Is that what you mean when you say breakout
> box?
> -Charlie

the cable is the same thing.  I would either take the card back or head over
to the nvidia linux forums.  they have staff they may be able to help you
out.  Or maybe you can open a ticket with nvidia.

Sorry i cant be of more help.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071120/f2aa52a4/attachment-0001.htm 

More information about the mythtv-users mailing list