[mythtv-users] ira-3 receiver and URC-6131remote

Matt Lane lanewaves at gmail.com
Tue Nov 20 04:05:03 UTC 2007

All - I am using a
a One-for-all 6131. I have followed the instructions
here <http://wilsonet.com/mythtv/remotes.php>,
and the first 2 steps here <http://g-ding.tv/?q=node/1709>.

dmesg | grep lirc gives me:

lirc_dev: IR Remote Control driver registered, at major 61
lirc_serial: auto-detected active high receiver
lirc_dev: lirc_register_plugin: sample_rate: 0

lsmod | grep lirc gives me:

lirc_i2c               11780  0
lirc_serial            15104  1
lirc_dev               16292  2 lirc_i2c,lirc_serial

irw gives me this in the message log:

Nov 19 22:46:58 myth-fe1 lircd-0.8.2-CVS[2240]: accepted new client on
Nov 19 22:47:07 myth-fe1 lircd-0.8.2-CVS[2240]: removed client

I get nothing on the command line when I hit buttons on my remote.

My lircrc file header is:

# lircrc.URC-6131/RC-5 (Hauppauge PVR-250)
# 2004-01-25, Joe Votour
# mailto:vulturej at vulturesnest.net
# Save this file in ~/.mythtv/lircrc, and make a symlink with ~/.lircrc

My lircd.conf file header is:

# contributed by Claas Langbehn (claas at bigfoot.com) 01-May-2000
# filename: RC-5
# encoding: shift encoded, RC-5
# brand: Philips (and others)
# model: all
# supported devices: all
When I run comport.exe <http://home-electro.com/download/comport.exe> from
Windows, I get a red light on the receiver and output in the DOS box telling
me the commands that it is receiving.

Is anyone out there using a ira-3 that could point me in the right

I am running MythDora 4  (w/updated myth) as a frontend only with this
setup.  It would seem that I am missing something simple but I am spinning
my wheels.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071119/ab8d9541/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list