[mythtv-users] Audio problems with Pinnacle PCTV card

Manoj Sontakke manojs49 at yahoo.com
Sat Nov 10 18:38:49 UTC 2007


I am having problems with my MythTV Audio. I get the video but no audio
 in Live TV as well as in recording.
I use mythbuntu 7.10

I have Asus A7X8-X motherboard with AthlonXp-2400/512MBRAM with on
 board sound.
Pinnacle PCTV (bt878 based) card. The audio out from the TV tuner card
 is connected via an external cable to Line-in of the sound card.

I am able to play sound with aplay command. So there is no problem with
 sound as such.

aplay -l shows following 

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: V8235 [VIA 8235], device 0: VIA 8235 [VIA 8235]
  Subdevices: 4/4
  Subdevice #0: subdevice #0
  Subdevice #1: subdevice #1
  Subdevice #2: subdevice #2
  Subdevice #3: subdevice #3
card 0: V8235 [VIA 8235], device 1: VIA 8235 [VIA 8235]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

I followed the instructions from
 http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Snd-bt87x and here are the results

manoj at HomePC:~$ lsmod | grep 'snd[-_]bt87x'
snd_bt87x              16420  0 
snd_pcm                80388  4
snd_page_alloc         11400  3 snd_bt87x,snd_via82xx,snd_pcm
snd                    54660  12

manoj at HomePC:~$ cat /proc/asound/cards 
 0 [V8235          ]: VIA8233 - VIA 8235
                      VIA 8235 with AD1980 at 0xe000, irq 19

It does not show the sound card as listed on the MythTV wiki {1 [Bt878
  ]: Bt87x - Brooktree Bt878}

Any help is really appreciated.
Thanks in advance.


      Why delete messages? Unlimited storage is just a click away. Go
 to http://help.yahoo.com/l/in/yahoo/mail/yahoomail/tools/tools-08.html

      Explore your hobbies and interests. Go to http://in.promos.yahoo.com/groups

More information about the mythtv-users mailing list