[mythtv-users] No sound on Fedora 8

Anthony Messina amessina at messinet.com
Sat Nov 10 15:26:59 UTC 2007

On Saturday 10 November 2007 09:22:40 am Duncan Brown wrote:
> Hi
> I've just upgraded to Fedora 8 on my test box and have no sound within
> myth.
> The sound works fine on everything else, mplayer etc, just not in myth.
> I'm using the latest fixes from atrpms
> Mythfrontend log shows this:
> Opening ALSA audio device 'default'.
> 2007-11-10 15:18:57.499 AudioOutput Error: Access type not available:
> Invalid argument
> 2007-11-10 15:18:57.499 AudioOutput Error: Unable to set ALSA parameters
> 2007-11-10 15:18:57.502 NVP: Disabling Audio, reason is: Unable to set
> ALSA parameters
> Doing a search on these error messages led me to this page:
> http://www.pulseaudio.org/ticket/94
> Until a fix becomes available, how do I go about setting alsa to use
> dmix by default as suggested in the ticket?

i'm not sure if axel has included that fix yet.  but you may be able to set 
your device to use alsa harware directly like:


for the control and the mixer.

Anthony -  http://messinet.com - http://messinet.com/~amessina/gallery
8F89 5E72 8DF0 BCF0 10BE 9967 92DC 35DC B001 4A4E
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071110/459fa2f7/attachment.pgp 

More information about the mythtv-users mailing list