[mythtv-users] problem with tuner cards losing signal

Doug Holman doug.holman at gmail.com
Sat Mar 31 22:08:30 UTC 2007

Actually I've never witnessed it losing the signal, in fact it has only
happened while the card is inactive (one recording is fine, and then the
start of the next one is snowy).  Neither card is snowy right now, but next
time one is, I will make sure to test it outside of mythtv.
Btw, I've already tried restarting mythbackend/frontend and reentering
liveTV, and rebooting (none of which worked).  The only thing that I've
found to remedy the situation is to remove/add the card in mythtv-setup.


On 3/31/07, Chris Spencer <spencercw at googlemail.com> wrote:
> Hash: SHA1
> When it starts "snowing", does it still do it after you have left live
> TV, gone back to the menu, then back to TV again? If so, do you get the
> same problem using mplayer?
> Chris.
> Doug Holman wrote:
> > Hello,
> >
> > I've had my mythbox up and running for over a year now, but just
> > recently I've run into a problem with my tuner cards (a pair of
> > hauppauge pvr-150s).  They have started to output snow.  My first
> > thought was that the cards got fried.  But interestingly enough, if I
> > run mythtv-setup and delete the card configuration, and then re-add it,
> > viola, no more snow, just a nice clear picture.  Unfortunately, after a
> > few hours to a few days, they go back to outputting snow.  Has anyone
> > else experienced this?  It doesn't seem to be a hardware problem, but I
> > haven't changed any software either. Any ideas what the problem is?
> >
> > Thanks,
> > Doug
> >
> >
> > ------------------------------------------------------------------------
> >
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> Version: GnuPG v1.4.6 (GNU/Linux)
> Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org
> iD8DBQFGDsxzL9xvevzwdSkRAk+uAJ4m7T9A/7zqFG5LGGd/eMLx9loNXwCcDYwR
> sm5o0aIc0PX9UF0h0uXHqgE=
> =njVy
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070331/85ea00a4/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list