[mythtv-users] monit on ubuntu not working...

Steven Adeff adeffs.mythtv at gmail.com
Sun Jul 15 16:08:26 UTC 2007


monit doesn't seem to be monitoring mythbackend. the pid I gave it is
correct and gets created by my mythbackend init.d script. but if I
kill mythbackend monit never restarts it and the monit web service
manager shows that monit doesn't seem to realize its dead. As well, if
I run monit after killing mythbackend the web service manager doesn't
show it as being dead but as "running". the web service manager also
shows "System" status as always "initializing".

anyone have an idea of whats going wrong?

is there a way to increase the verbosity of the log?

here's whats in my monitrc,

###################  MythBackend   ####################################
check process mythbackend with pidfile /var/run/mythtv/mythbackend.pid
 group mythtv
 start program = "/etc/init.d/mythbackend start"
 stop program  = "/etc/init.d/mythbackend stop"
 if failed port 6544 proto http then restart
 if 5 restarts within 5 cycles then timeout
 depends on mysql

###################  MySQL   ####################################
check process mysql with pidfile /var/run/mysqld/mysqld.pid
 group mythtv
 start program = "/etc/init.d/mysql start"
 stop program = "/etc/init.d/mysql stop"
 if failed port 3306 then restart
 if 5 restarts within 5 cycles then timeout




thanks!
-- 
Steve
Before you ask, read the FAQ!
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Frequently_Asked_Questions
then search the Wiki, and this list,
http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/
Mailinglist etiquette -
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Mailing_List_etiquette


More information about the mythtv-users mailing list