[mythtv-users] MythTV Frontend: frequent disconnections

Bill Omer bill.omer at gmail.com
Wed Jul 11 20:24:44 UTC 2007

On 7/11/07, Tom Greer <trgreer at gmail.com> wrote:
> On 7/11/07, Charles Waddell <daniel_waddell01 at hotmail.com> wrote:
> >
> > I am running a mythtv backend server on Fedora Core 6, installed using the
> RPM at version 0.20.1-157 and setting on my network's DMZ. One of my
> frontends is running on an XBOX (Xebian) with the frontend package version
> at 0.20-0.3.
> >
> > The problem that I am experiencing is with frequent disconnects. I can
> start mythfrontend fine, I can navigate to live tv, or to a recorded program
> without issue. I can also watch either category. However, if I set idle for
> around 20 minutes (rough estimate), I lose connection with the backend. If I
> am watching a show, the program continues to run without issue, but when I
> go to a menu or navigate to recordings the system hangs. In order to
> reestablish a connection, I have to kill the frontend application, and
> restart it (which is incredibly slow on an XBOX). I know that I have
> disconnected because the last line of the console states that I disconnected
> from the server (I will try to post the exact output when I get off of
> work). Do you think this is a versioning problem, or is there something
> wrong with my configuration, or is it maybe a networking issue? Thanks for
> your help.
> >
> > -- Daniel
> >

I had the same problem before.  I'm not running a mythfrontend on an
xbox however.  This has seemed to go away (for the most part) with
version .21

Which version are you running?  You may also want to run mythfrontend
with verbose logging enabled.


More information about the mythtv-users mailing list