[mythtv-users] MythTV vs Media Center - funny

Mark Abreu mark at gags-r-us.org
Sun Jan 21 03:06:33 UTC 2007

Ok, I'll admit it, I'm a Windows guy.  Actually I started life as a PDP-11/RSX guy and did a lot of VAX/VMS stuff, but now I spend a lot of time in front of Windows machines at work and at home.  I've wanted to do some Linux stuff but didn't have a good project until I decided to try building a MythTV.  I work with a guy who's a real Windows hard-head and he routinely has verbal wars with the resident Linux hard-head, so when he heard I was going to build a MythTV box he brought over a blank hard drive, two Media Center install CDs and a MCE remote.  He wants me to compare the two installs.  So about 4 hours ago I started down the Media Center road and as I write this it still isn't working - and I'm going to bed.  This is sort of funny to me as it's not at all what I expected and I'm sure the Windows guy I work with won't be too happy about this experiment.  Here's a brief list of the issues so far:

1. The Media Center install kit didn't see my PVR-150 and do the "found new hardware" routine.  An easy issue to work around but very un-windows.

2.  The Media Center kit didn't have support for my on-board sound setup.  I had to dig up the driver CD for the motherboard - something I didn't have to do with Fedora or Mythdora.

3.  When I try to watch live TV I get some sort of decoder error and have no idea why.

I have to admit by MythTV attempts so far haven't been without their bumps but I've got live TV working every time I've tried it.


More information about the mythtv-users mailing list