[mythtv-users] black screen at "watch tv" -- RingBuf (fd -1) error

clemens at dwf.com clemens at dwf.com
Sat Jan 20 00:03:12 UTC 2007

I dont know if this is the same, or a related error, but
everything was running fine for me until about two weeks ago, when I did an 
since then, almost as soon as I start running mythfrontend, the screen goes 
and I drop out of X11 (gnome).

The log from mythfrontend says

2007-01-19 16:52:00.118 Using runtime prefix = /usr/local
2007-01-19 16:52:00.122 DPMS is active.
2007-01-19 16:52:00.130 New DB connection, total: 1
2007-01-19 16:52:00.134 Connected to database 'mythconverg' at host: 
2007-01-19 16:52:00.135 Total desktop dim: 1280x1024, with 1 screen[s].
2007-01-19 16:52:00.136 Using screen 0, 1280x1024 at 0,0
2007-01-19 16:52:00.145 Current Schema Version: 1160
2007-01-19 16:52:00.145 mythfrontend version: 0.20.20060828-3 www.mythtv.org
2007-01-19 16:52:00.146 Enabled verbose msgs:  important general
2007-01-19 16:52:00.327 Total desktop dim: 1280x1024, with 1 screen[s].
2007-01-19 16:52:00.328 Using screen 0, 1280x1024 at 0,0
2007-01-19 16:52:00.329 Switching to square mode (Iulius)
mythfrontend: Fatal IO error: client killed

which doesnt give me any hints as to what could be wrong.
The only line added to the backend.log (after the frontend has been started) is

ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 25375, errno = 0

I have done a number of updates since the time of the error (one just now,
Friday afternoon at 1430MST) hoping that the problem would have been 
fixed, but no luck.

Anyone else seeing anything similar?
Why me?

                                        reg at dwf.com

More information about the mythtv-users mailing list