[mythtv-users] PVR-500 saga continues

Bill Bill at explosivo.com
Mon Feb 26 00:38:42 UTC 2007

On Sun, 25 Feb 2007 18:32:26 -0500
"John Drescher" <drescherjm at gmail.com> spake:

> > Q: What is "LNA"?
> >
> Low noise amplifier. Basically this is a cheap poor quality amp that
> is on the board.
> > I had problems with my PVR-500 (MCE) also, where tuner 1 had a good
> > picture but tuner 2 was snowy.  I wrote to Hauppauge, and they sent me a
> > replacement card, but it had the same problem.  After googling about it,
> > I found mention of adding a signal booster to the line, and tried that.
> > I bought a Motorola 15db cable TV signal booster, and put that into the
> > line between the splitter and the PVR-500 (the other branch from the
> > splitter goes to a cable modem).  The picture is now a lot better on
> > tuner 2, except for the lower channel numbers (us-cable, Comcast,
> > analog, no HD) which are snowy on both tuners.  I also see the faint
> > diagonal lines on most channels, and I would love to get rid of them.
> >
> The faint diagonal lines are generally caused by too much amplification.
> > I'm using a hand-built Ubuntu 2.6.20 kernel from recent sources (Feisty
> > Fawn, patched with driver for my HighPoint RocketRaid 2300) with IVTV
> > 0.9.1.
> >
> Then you have the LNA on by default which is weird as with the LNA on
> you should not have one tuner with snow and the other without.

John, your patch for the LNA worked fine. The tuners are back to one
being okay, the other being icky.  


More information about the mythtv-users mailing list