[mythtv-users] TV-Out on an nVidia GeForce 7100GS

Harry Devine lifter89 at comcast.net
Mon Aug 27 01:24:59 UTC 2007

Just to let everyone know, I was able to get the TV-Out working on this card.  I actually took the xorg.conf.NVIDIA provided via MythDora 4.0 (located at /storage/misc/extras) and tweaked it a little bit to use the settings in my original xorg.conf file (located below).  Now I can put my TV into S-Video1 mode and see everything.  I actually setup an activity on my Logitech Harmony 550 remote where I press 1 button and the TV gets set to S-Video1 and the receiver gets set onto Video 3 (where my sound card output is run into).

Now if I can only figure out why SPDIF sound doesn't work, why I get no sound on any recordings that I've made even though I have the audio output from my pcHDTV 5500 card into my Line-In on my soundcard, and no sound on ripped music that is in OGG format even though I have my audio setup in Myth to be ALSA:default as suggested.

(Can't you tell that my sound is a MAJOR issue? ;-)  I have 3 or 4 seperate threads on here about my sound alone!  LOL!).


-------------- Original message -------------- 
From: lifter89 at comcast.net (Harry Devine) 

I am trying to get the TV-Out working from my nVidia GeForce 7100GS card via S-Video to my Samsung 46" DLP TV.  The current PC connection works fine, but I'd like to put the TV into AV1 mode to access my MythTV box.

Whenever I switch over to that input, my TV gives me a message on the screen saying "Check Cable Signal".  I know that the cable is connected on both ends correctly.  Would getting a DVI->Composite Video or DVI->HDMI cable work better?

Here's my xorg.conf file (minus the Keyboard/Mouse entries), if anyone thinks it'll help:
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
Option "ConnectedMontior" "TV"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1152x864" "1024x768" "1024x768" "800x600" "800x600" "640x480" "640x480"
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070827/8a5cf99d/attachment.htm 
-------------- next part --------------
An embedded message was scrubbed...
From: lifter89 at comcast.net (Harry Devine)
Subject: [mythtv-users] TV-Out on an nVidia GeForce 7100GS
Date: Mon, 20 Aug 2007 23:24:29 +0000
Size: 682
Url: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070827/8a5cf99d/attachment.eml 

More information about the mythtv-users mailing list