[mythtv-users] Sound issues

R. G. Newbury newbury at mandamus.org
Mon Aug 20 15:39:35 UTC 2007

Harry Devine wrote:
> I don't have kmix (I'm running Gnome by default).  Is there a Gnome equivalent?  I can run alsamixer and all of the inputs seem to be unmuted in there.
> Thanks,
> Harry

gmix or gmixer I think.


> -------------- Original message -------------- 
> From: "R. G. Newbury" <newbury at mandamus.org> 
>> Harry Devine wrote: 
>>> OK, I have what I think is a really strange problem. If I go to my "Soundcard 
>> Detection" or "Sound" items in Preferences and Adminstration (respectively) and 
>> click on the Test button, I can hear sound. However, if I try to use a player 
>> to listen to music that was ripped down, or even play a CD, I get no sound at 
>> all. I am currently running MythDora 4.0, so my OS is FC6. 
>>> Where should I begin looking to get this to work? It is really frustrating me 
>> since the Test sounds play nice. 
>> Open 2 consoles. In one, run system-config-soundcard. Set it to 'repeat' 
>> and start the test sound. In the other run 'kmix'Raise all of the 
>> volumes, and unmute all of the inputs/outputs one by one, until you find 
>> the one which actually controls the output. 
>> System-config-soundcard appears to set the volume high *only while 
>> running the test* and then re-sets it off....Damn annoying. 
>> My Via SP13000 board has 5 "VRSD" inputs, and it was the second one of 
>> those which actually controlled the volume....And no, I have no idea..... 
>> Geoff 

              R. Geoffrey Newbury			

        Helping with the HTTP issue
<a href="http://www.w3.org/Protocols/">HTTP</a>

More information about the mythtv-users mailing list