[mythtv-users] mac mini sound

Nick F nikos.f at gmail.com
Mon Aug 13 22:03:01 UTC 2007

On 8/13/07, Steve MacLaren <scram69 at gmail.com> wrote:
> > > Are you using the AC3 passthrough option when in OS X?  I have the same
> setup for optical output, but all I get is a clicking noise when I select
> AC3 passthrough.
> >
> >
> > Yes - I ticked the AC3 passthrough box under OSX - and it 'just works'.
> I'll check my other sound settings when I get home
> >
>  Also, would you mind checking which version of the OSX frontend you are
> using?  I have heard rumors this is fixed in 0.21, but have not been able to
> find a compiled binary...

OK, Audio Settings on my Mac Mini - on the audio settings:  For 'Audio
Output Device' I have a blank field - the other options are
'CoreAudio' and 'NULL'.  (Sounds strange I know to select the blank,
but that's what it defaulted to, and works with)

For Passthrough Audio Device I have 'Default' - the other option is
ALSA:iec958:{AES0 0x02}

For Enable AC3 to SPDIF passthrough I have it ticked.

Mixer Device is a blank field, Mixer Controls PCM

As far as version - I'm running SVN trunk.  I 'compiled' my own using
the osxpackager.pl script in trunk.  The script does pretty much all
the work once you've done a SVN checkout.  None of the pre-compiled
binaries worked for me since I needed a recent trunk version (my
backend is on SVN), and the sniderpad binaries didn't work for me (no
video - someone mentioned they weren't compiled for Intel).

More information about the mythtv-users mailing list