[mythtv-users] SVN, MythMusic, Ubuntu & dependencies

Michael Tiller michael.tiller at gmail.com
Mon Aug 13 16:59:06 UTC 2007

FWIW, I just did a fresh install of Ubuntu 7.04 and then built MythTV from
scratch (r13818...long story).  I ran into several issues like this.  In
fact, I'd say the issues with configure was pretty mild compared to some of
the issues I ran into later on during compile. :-)

However, almost everything was pretty straightforward to work through doing
either a Google search or "apt-cache search".  For MythMusic (which I was
particularly interested in) I had to grab a couple of visualization
libraries to get Goom working.  I seem to recall a couple of "dev" libraries
had to be grabbed as well although I think those were for the frontend.
Most annoying is the qt stuff which I think even required me to manually
create some symbolic links and/or add something to /etc/ld.so.conf.d.

Although it was a bit annoying to have to sort through all this stuff it all
worked out.  Nothing too hard.


On 8/12/07, Bruce Nordstrand <brucen at ksl.com.au> wrote:
> William Munson wrote:
> > Bruce Nordstrand wrote:
> >
> >> Howdy again
> >>
> >> Environment: Ubuntu Feisty 7.04
> >>
> >> I my little SVN build trip i have run into a problem. I executed
> apt-get
> >> build-dep last night on mythtv & mythplugins. Apt installed 137
> packages
> >> during that run. This morning I go to compile mythplugins but configure
> >> is telling my MythMusic will not be built due to unmet dependencies. I
> >> would have thought that somewhere in those 137 packages all
> dependencies
> >> would have been catered for. Running apt-get build-dep on mythplugins
> >> alone tells my 0 packages will be installed.
> >>
> >> Can anyone point me to a *full* list of dependencies for MythMusic so I
> >> can compile it as build-dep didn't do the job.
> >>
> >> Thanks in advance
> >>
> >> Cheers
> >> Bruce
> >>
> >>
> >
> > Bruce,
> > There are required deps and optional ones. Also SVN sometimes requires a
> > different program than the release so there will be issues there too.
> > Please post the output of your configure program including your command
> > line options and the last page or two of your make output, the part
> > where it errors and someone will be able to figure out what you need to
> > load. You are almost there.
> >
> > Bill
> Thanks Bill
> I got myself into all sorts of grief trying to set this up and decided
> to blow it all away and start again. I am almost at the compile point
> again so if I have the same problems I will do as you say and post what
> I have.
> Cheers
> Bruce
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070813/d215fbb4/attachment.htm 

More information about the mythtv-users mailing list