[mythtv-users] Problem with Jittery Video when watching Live TV

Paul Waite mythtv at lowcostpchelp.co.uk
Fri Aug 10 23:02:34 UTC 2007

Joel Jameson wrote:
> On Aug 9, 2007, at 12:37 PM, Paul Waite wrote:
>> I have recently installed LinuxMCE on the following System
> [Snip...]
>> However when I watch Live TV there is a Jitter in the video. Which makes 
>> the television unwachable. I have upgraded to the latest version of 
>> MythTV downloaded from SVN to see if this was causing the problem and 
>> does not seem to have fixed it.
>> This is only affecting LiveTV watching. I can record TV whilst watching 
>> and will show live with the Jitter, However when I go and play back the 
>> recording it plays back perfect. So the capture card is working fine.
>> Any Ideas on this would be grately recieved.
>> Regards
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org <mailto:mythtv-users at mythtv.org>
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> On my old front end I had the same issues with BOB de-interlacing 
> enabled. Check if you have any de-interlacing enabled, turn it off, 
> and test.
> Joel
> ------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Thanks for the suggestion. Where would I find that option would it be in 
MythTV itself or would it be more likely to be in my x conf?


More information about the mythtv-users mailing list